In nauwelijks vijf stappen kunt u via een beveiligde website uw Waals visverlof aankopen en via e-mail ontvangen. Er zijn tegenwoordig vier vergunningen beschikbaar :

 • Visvergunning L

  staat het vissen vanaf een boot op het meer van Plate Taille toe voor een periode van één dag met één of twee hengels. Van 15/03/2024 tot 31/10/2024 is voor de visserij de navigatie toegestaan ¿¿vóór 9.00 uur en na 18.00 uur.

  Prijs: € 15,00

 • Visvergunning C

  de nachtvisserij op karper met maximum drie hengels, enkel vanaf de waterkant, met inbegrip vanaf een afneembare houtvloer die niet ter plaatse blijft na de beoefening van visvangst.

  Prijs: € 120,00

 • Vergunning T

  Gedurende veertien opeenvolgende dagen, elke visvangst overdag vanaf de oever (of wegneembare visvloer) of in de waterloop (met vaartuig, vaste vloer, steiger) met max. 2 handlijnen + schepnetje + max. 5 kreeftenroeden.

  Prijs: € 25,00

 • Vergunning J

  Voorbehouden voor jongeren onder 15 jaar voor elke visvangst overdag uitsluitend vanaf de oever of een wegneembare visvloer (die weggehaald wordt na het vissen) met max. 1 handlijn met een eenvoudige vishaak zonder angels of met geplette angels + schepnetje + max. 1 kreeftenroede.

  Prijs: € 0,00

 • Vergunning A

  Visvergunning A Laat het hengelen toe (een of twee lijnen) vanaf de oever.

  Prijs: € 12,39

 • Vergunning B

  Vergunning B Laat het hengelen toe (een of twee lijnen) anders dan vanaf de oever.

  Prijs: € 37,18

Uw visverlof is persoonlijk en mag niet worden ingeruild tegen een visverlof dat een andere waarde heeft.

Een verenigingskaart bestellen

Op de andere waterlopen dan de waterwegen (onbevaarbare wegen) moet de visser zijn visverlof van het Waalse Gewest bij zich hebben, evenals de lidkaart van zijn hengelvereniging of, zoniet, de machtiging van de eigenaar van het aangrenzend land. De verenigingskaarten kunnen eveneens on line aangekocht worden via onderstaande link.